Guido Dettoni della Grazia (Milan 1946) Començà el seu itinerari artístic a finals dels anys cinquanta treballant de manera complementària la pintura i l’escultura, dedicant-se més a aquesta darrera amb el pas del temps.

Les primeres obres místiques d'inspiració cristiana son dels anys seixanta però solament al anys noranta tornen a aparèixer en ocasió de la primera mostra de la obra MARIA a Barcelona.

Més enllà de la recerca estètica i el treball acadèmic, des de 1969 la seva obra es caracteritza pel resultat de l’encontre directe entre les mans i la matèria que ell modela, sovint amb els ulls embenats.
Les mans veuen i els ulls toquen fins a "descobrir" la forma final que és destinada a les mans de tothom.
La escultura original és després engrandida per tal que allò que contenim ens pugui al seu torn contenir.

Comunicar i compartir: dues voluntats que unides en la practica de l'art l'han dut a concebre el procés creatiu col·lectiu Handsmatter.

Aquest autor vol comunicar plenament la seva obra als altres i per això completa la forma/escultura amb una instal·lació que estimula –a més del tacte i la vista -, l’olfacte i l’oïda, i, a vegades el gust. Convida a "entrar" a las seves instal·lacions per viure una experiència holística establint amb la forma una relació directa i sensorial. Aleshores, la forma arriba a ser sobretot part d'un procés cognitiu i un "instrument" per a experimentar i descobrir.

La forma/escultura pot ser observada des de molts punts de vista i cadascun d’ells és, al mateix temps, una imatge diferent. Imatges, complementàries al tacte, que evoquen visions i sensacions latents a la nostra memòria i imaginació per arribar a ser - en el sentit grec de la paraula - "veritat": allò que estava amagat i adormit, és descobert i desvetllat.

nesher.org’s collection Painting | Sculptures